PENINGKATAN MASA SIMPAN BUAH STROBERI (Fragaria vesca) DENGAN PEMBERIAN EDIBLE COATING DARI PATI BATANG AREN (Arenga pinnata) DAN SARI JERUK NIPIS (Citrus aurantifolia)

Monica, Sylvie (2017) PENINGKATAN MASA SIMPAN BUAH STROBERI (Fragaria vesca) DENGAN PEMBERIAN EDIBLE COATING DARI PATI BATANG AREN (Arenga pinnata) DAN SARI JERUK NIPIS (Citrus aurantifolia). .. pp. 1-18. ISSN .

[img] Text (JURNAL(PGN/664.024/Syi/17))
JURNAL.pdf

Download (1MB)
Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Edible coating, Jeruk nipis, Stroberi, Umur simpan
Subjects: Teknobiologi > Tekno Pangan
Divisions: Fakultas Teknobiologi > Biologi
Depositing User: Editor UAJY
Date Deposited: 23 Nov 2017 12:28
Last Modified: 23 Nov 2017 12:28
URI: http://e-journal.uajy.ac.id/id/eprint/12934

Actions (login required)

View Item View Item